fbpx Skip to main content

De Aquamundas modellen

Waterdruk

Meer info...

 Hybride

Meer info...

Elektrisch

Meer info...

Advies

Eigenlijk doe je ieder moment dat je water in je huis gebruikt een test want als het water opdroogt en je ziet kalkvlekken op je glazen douchedeur, RVS kranen, gasfornuis, spoelbak etc. dan weet je dat je last van kalkaanslag hebt. Er zijn ook plaatsen waar je het niet ziet maar waar de schade des te groter is. Denk eens aan je Quooker, boiler CV ketel, waterkoker.

Wij beschikken over de recente hardheden van jouw leidingwater. En kunnen je dan aangeven hoe belangrijk het is om de keuze te maken om een Aquamundas waterontharder te plaatsen.

Mocht je toch graag een test ter plaatse laten doen dan kun je een afspraak maken met onze adviseurs om samen te kijken wat bij jouw de voordelen zijn voor het plaatsen van een Aquamundas waterontharder.

Natuurlijk kunnen wij je ook een teststrip opsturen. Dan kunt je globaal zien of jouw water zacht, matig hard of hard is. Indien je dit laatste wenst stuur ons dan een mail dan zullen wij deze teststrip opsturen. Wij hopen dat je het niet vervelend vind en ons toestemming geeft dat wij na ongeveer een week na het versturen eenmalig contact met je opnemen om te vragen naar het resultaat van de test en of je een afspraak wil maken om samen met je te kijken hoe we het kalkprobleem bij jouw op kunnen lossen.

Werking

Waterontharders van Aquamundas werken allemaal op basis van het enig werkende principe, ionenuitwisseling. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar we zullen het eenvoudig uitleggen.

Ionenuitwisseling werkt als volgt; Het water stroomt door een tankje wat gevuld is met ionen uitwisselingshars deze harsen (de meest fijne van gelijke grote) hebben de eigenschap dat ze al het kalk wat in het water zit aan zich bindt.

Uiteraard zijn de harsen op een gegeven moment verzadigd dan moeten ze gereinigd (geregenereerd) worden. Dit gebeurt met pekelwater wat in de zoutbak gemaakt wordt. Dit gebeurt geheel automatisch wij leveren de Aquamundas Simplex en Duplex uitvoering deze zijn uiteraard zeer compact en waterdruk-gestuurd, dit betekend dat er geen stroomaansluiting nodig zelfs geen batterij die altijd te snel leeg is.

Wij leveren ook waterontharders die niet waterdruk-gestuurd zijn, deze plaatsen wij in situaties waar een lage waterdruk is of waar hele hoge capaciteiten gevraagd worden.

Aquamundas kan alle waterontharders aanpassen met het ingebouwde keramisch filter waardoor de watersmaak verbetert en geneutraliseerd wordt, zodat je uit alle kranen water krijgt met een mineraalwatersmaak.

Installatie

Het installeren van een waterontharder is werk voor een goed opgeleide monteur, wij hebben zelf een eigen montage / serviceafdeling.

De waterontharders van Aquamundas zijn meestal waterdruk-gestuurd en dit vraagt om een speciale methode van opstarten. Meestal wordt de waterontharder direct achter de watermeter aangesloten, dit om er voor te zorgen dat alle kranen en watertappunten voorzien zijn van zacht water.

Omdat de afmetingen van onze waterontharders zeer gering zijn kunnen wij in veel gevallen de ontharder plaatsen in de meterkast, kruipruimte, kelder en of trapkast. Uiteraard zijn er veel alternatieve plaatsen waar wij de ontharder kunnen plaatsen.

Om het water wat vrij komt bij het regenereren af te voeren moeten we altijd een aansluiting maken op de riolering dus die moet ook aanwezig zijn. Onze adviseurs kijken wat voor jou de beste plaats is om de waterontharder te monteren.

Service

Onze service afdeling is de afdeling waar het om draait, na aanschaf van de wateronthardingsinstallatie nemen zij de regie in handen. Onze mensen van de serviceafdeling plannen onze service/montagemonteurs voor de plaatsing van onze apparatuur, maar ook als er eventueel onvolkomenheden aan de apparatuur of aan de montage mocht zijn.

Onze serviceafdeling zorgt ook voor het plannen van het onderhoud en voor de levering van zout. Wij zijn 24/7 voor u bereikbaar.

Door onze jarenlange ervaring met alle soorten en type’s waterontharders kun je voor de levering van zout en/of onderhoud en storingen voor de volgende merken bij ons terecht; Kinetico, Aquacell, Fleck Waterluxe, Boshuis, Lubron, Delta, Siata, Clack, Autotrol enz.

Naast de service die wij bieden op het gebied van kalkvrij drinkwaterinstallaties bieden wij ook hulp en advies bij het kiezen van je tuinberegeningsinstallatie. Vraag geheel vrijblijvend informatie bij ons op voor de mogelijkheden. Meer info…

Aquamundas

Het nieuwe zachte water

Aquamundas is de nieuwe naam voor het nieuwe zachte water. Met onze jarenlange ervaring in de waterbehandeling zijn wij er in geslaagd om een selectie samen te stellen tot de nieuwe standaard. Toe te passen voor iedere gezinssamenstelling en iedere woning van appartement tot villa.

Door 30 Jaar ervaring en meer dan 30.000 plaatsingen is Aquamundas uw expert voor zacht en helder water uit iedere kraan in huis.

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor de waterdrukgestuurde water ontharder of de beste elektrische waterontharder op accu of netspanning.

Al onze waterontharders regenereren met een zoutoplossing. Uiteraard leveren wij ook de Home Water Station, voor zacht water met de smaak van mineraalwater.

De voordelen van een waterontharder

De voordelen van zacht water in je huis en voor jezelf zijn enorm, maar iedereen ervaart de voordelen op zijn eigen manier, dames ervaren andere dingen dan heren en kinderen ervaren ook weer andere voordelen. Neem gerust contact met ons op over jouw specifieke vragen dan zullen wij deze z.s.m. beantwoorden.

De voordelen op de energiekosten

Dat je door zacht water flink op je energiekosten (gas en elektra) kunt besparen. Bij een voor Nederlandse begrippen gemiddelde waterhardheid van 8 dH bespaart een 4-persoons huishouden gemiddeld 60 euro per jaar. 4,6 mm kalkaanslag op verwarmingselementen zorgt voor 27% meer energieverbruik van het desbetreffende verwarmingstoestel.

Besparing op reiniging en antikalkmiddelen

Doordat het vlek-verwijderend vermogen 100 keer groter is dan bij hard water kun je met het plaatsen van een waterontharder enorm besparen op reinigingsmiddelen. Tot wel 50%! Dit geldt voor zeep shampoo en vaatwasmiddelen. Maar ook op wasmiddel voor de wasmachine kun je besparen en daarbij in veel gevallen op een lagere temperatuur wassen.

Voordelen in de badkamer

En vooral de douchewand blijft kalkvrij zonder nadrogen. Tegels en voegen worden niet meer dof en zonder de ruwe kalkaanslag heeft vuil minder kans om te hechten. Uiteraard betekend dit niet dat je niet meer hoeft schoon te maken want vaak zien we dat door het gebruik van zacht water er automatisch teveel zeep gebruikt word en dit geeft ook weer een andere aanslag.

Kalkstrepen op ramen en andere oppervlakken

Is het voor jou ook een ergernis dat je na het schoonmaken van de ramen en andere gladde oppervlakken witte strepen achter blijven. Dit is het gevolg van hard water. Kalk zorgt er namelijk voor dat reinigingsmiddelen niet goed oplossen in het water en hierdoor ontstaan er witte strepen. Nu is het wel zo dat er in water nog meer mineralen zitten die ervoor zorgen dat er aanslag kan ontstaan dit probleem wordt niet altijd weggenomen door een waterontharder hiervoor kan nog andere apparatuur nodig zijn.

Huidklachten (jeuk) of zelfs Eczeemklachten

Op dit gebied zijn er vele ervaringen, kalk in water zorgt voor verwijdering van de huidvetten op onze huid. Dit betekent een aanslag op onze huid want de huidvetten beschermen ons. Door de hardheid van ons water te verlagen zorgen we ervoor dat de huidvetten op onze huid blijven zitten en hierdoor droogt onze huid minder uit. Dit is geen garantie dat alle huidklachten verdwijnen maar vele ervaringen tonen aan dat dit zeker meewerkt en verlicht. Hetzelfde geldt voor mensen met Eczeem. Een waterontharder is geen medicijn maar ook hiervoor geldt dat wij in ons klantenbestand veel mensen hebben die veel baat hebben bij zacht water.

Elektrische apparaten

Bij gebruik van kalkvrij water gaat een gasboiler eenvoudig 15 jaar mee terwijl deze bij gebruik van hard water na 2 jaar al niet meer optimaal werkt. Eenzelfde gaat op voor alle apparaten die water verwarmen. Espresso-apparaten, vaatwassers, waterkokers en vooral kokend-water-kranen blijven op zacht water langdurig goed werken zonder storingen.

Zacht water voor je kop thee

Wie kent het niet, je laat de thee even staan om af te koelen en er zit al meteen een laagje op je thee.  Als het glas leeg is blijft er aanslag achter op het glas, dit is het gevolg van hard water. Ook dit is met zacht water verleden tijd.

Aquamundas is o.a. leverancier van

WaterGenius

Met oog voor innovatie en hoogstaande oplossingen is WaterGenius pionier in de waterbehandelingwereld.

Aquamundas...

…uw expert voor zacht en helder water uit iedere kraan in huis.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte aanvragen!