Waterontharder Baanhoek-West Sliedrecht

Thuiskomen in Baanhoek-West voelt heerlijk. Dit moderne en duurzame tuindorp is omringd door groen, gezellige pleintjes en singels. De bewoners kennen elkaar goed en kinderen spelen veilig buiten. De wijk biedt diverse voorzieningen, waaronder een brede school met opvang, een kerk en een medisch centrum met apotheek. Bovendien ligt Nationaal Park De Biesbosch op een steenworp afstand. Hier woon je met je gezin comfortabel in een energiezuinig nieuwbouwhuis, voorzien van alle gemakken. Vind jij hier jouw droomwoning?

ONTDEK DE NIEUWBOUWWIJK BAANHOEK-WEST

Baanhoek-West bestaat uit verschillende buurtjes: Het Veld, De Eilanden, en Het Buurtschap. In Het Veld en De Eilanden zijn alle woningen inmiddels verkocht en bewoond, waardoor er al veel mensen met plezier wonen. Wanneer je kiest voor een woning in Het Buurtschap, kom je terecht in een bijna voltooide wijk met alle voorzieningen om de hoek.

Het installeren van een waterontharder in een nieuwbouwwijk kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

1. Bescherming van Apparaten en Leidingen

 • Verminderde Kalkaanslag: Waterontharders verwijderen calcium en magnesium uit het water, de hoofdoorzaken van kalkaanslag. Dit beschermt apparaten zoals wasmachines, vaatwassers, boilers en koffiemachines tegen verkalking, waardoor hun levensduur wordt verlengd.
 • Efficiëntie van Apparaten: Apparaten werken efficiënter zonder kalkaanslag, wat kan leiden tot energiebesparing. Bijvoorbeeld, een boiler met minder kalkafzetting verbruikt minder energie om water te verwarmen.

2. Kostenbesparing

 • Lagere Onderhoudskosten: Minder kalkaanslag betekent minder behoefte aan ontkalkingsmiddelen en minder onderhoud van apparaten.
 • Lagere Energiekosten: Door de verbeterde efficiëntie van verwarmingssystemen en andere apparaten kan er op energiekosten bespaard worden.

3. Verbeterde Waterkwaliteit

 • Zachter Water: Waterontharders zorgen voor zachter water, wat prettig is voor de huid en het haar. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen zoals eczeem.
 • Betere Smaak van Water: Hoewel waterontharders voornamelijk calcium en magnesium verwijderen, kan het zachtere water voor sommige mensen een aangenamere smaak hebben.

4. Verhoogd Comfort en Gemak

 • Minder Zeep en Wasmiddel: Zachter water schuimt beter, wat betekent dat er minder zeep en wasmiddel nodig is om dezelfde reinigingskracht te bereiken. Dit kan ook helpen om de impact op het milieu te verminderen.
 • Minder Vlekken en Strepen: Bij het wassen van auto’s, ramen, en vaatwerk laat zacht water minder vlekken en strepen achter, wat het schoonmaakproces gemakkelijker maakt.

5. Waarde van het Huis

 • Aantrekkelijker voor Kopers: Een woning met een geïnstalleerde waterontharder kan aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers, wat de waarde van de woning kan verhogen.

6. Milieuvoordelen

 • Verminderd Gebruik van Chemische Middelen: Minder behoefte aan ontkalkingsmiddelen en reinigingsproducten betekent een lagere belasting voor het milieu.
 • Lager Energieverbruik: Door de verhoogde efficiëntie van huishoudelijke apparaten kan er een besparing op het energieverbruik worden gerealiseerd, wat bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot.

Interesse in een waterontharder?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Selectievakjes