fbpx Skip to main content

Waterdruk gestuurde waterontharders

Hydrosoft Simplex

Beschrijving

De compacte oplossing voor perfect zacht water.
Inclusief: harstank(s) compleet | bypass | ¾ aansluitslangen met knie.

Tot 4 personen. Standaard sanitair (> 250 m³)

Onthardingsvolume: 836 ltr bij 12º dH
Max debiet: 25 liter/minuut
Zoutvoorraad: 12 kilo
Zoutverbruik: 230 gram per regeneratie
Aansluiting: ¾”
Spoelwater: 12 liter per regeneratie
H x B x D (met aansluiting): 42x24x47 (*55)


Hydrosoft Simplex External

Beschrijving

De compacte oplossing voor perfect zacht water.
Inclusief: harstank(s) compleet | bypass | ¾ aansluitslangen met knie.

Tot 4 personen. Standaard sanitair (> 250 m³)

Onthardingsvolume: 836 ltr bij 12º dH
Max debiet: 25 liter/minuut
Zoutvoorraad: 35 kilo
Zoutverbruik: 230 gram per regeneratie
Aansluiting: ¾”
Spoelwater: 12 liter per regeneratie
H x B x D (met aansluiting): 42x28x47 (*55)

Hydrosoft Duplex

De Watergenius Hydrosoft Duplex Compact is een van de weinige duplex waterontharders, terwijl een duplex model vele voordelen kent! Zo is de waterontharder uitgerust met twee harscilinders waardoor je áltijd zacht water tot je beschikking hebt. Wanneer de ene harscilinder aan het regeneratieproces begint, schakelt de waterontharder automatisch over op de andere harscilinder. Zo wordt de onthardingscapaciteit van de waterontharder optimaal benut. Dit zie je terug in het zout- en waterverbruik tijdens het regeneratieproces. Dankzij Watergenius kunt u makkelijk veel geld besparen op zouttabletten, waterverbruik en omdat de waterontharder enkel op waterdruk werkt, verbruikt het ook geen stroom.

De Watergenius Hydrosoft Duplex Compact is een duplex cabinet waterontharder. Dat betekent dat de harscilinders en zoutvoorraad zich in 1 behuizing bevinden. Deze waterontharder beschikt over 2x 3.3 liter hars en heeft een onthardingscapaciteit van 1000 liter per harscilinder(op basis van 10dH) voordat deze toe is aan een regeneratieproces. Daarmee is de Watergenius Hydrosoft geschikt voor een watergebruik van ca. 291m3 op jaarbasis, wat past bij een gemiddeld huishouden bestaande uit 3-6 personen. Deze waterontharder heeft een doorstroomcapaciteit van 45 liter per minuut (omgerekend 2.700 liter per uur).


Hydrosoft Duplex External

De Watergenius Hydrosoft Duplex External is een van de weinige duplex waterontharders, terwijl een duplex model vele voordelen kent! Zo is de waterontharder uitgerust met twee harscilinders waardoor je áltijd zacht water tot je beschikking hebt. Wanneer de ene harscilinder aan het regeneratieproces begint, schakelt de waterontharder automatisch over op de andere harscilinder. Zo wordt de onthardingscapaciteit van de waterontharder optimaal benut. Dit zie je terug in het zout- en waterverbruik tijdens het regeneratieproces. Dankzij Watergenius kunt u makkelijk veel geld besparen op zouttabletten, waterverbruik en omdat de waterontharder enkel op waterdruk werkt, verbruikt het ook geen stroom.

De Watergenius Hydrosoft Duplex External is een duplex duo waterontharder. Dat betekent dat de harscilinders en zoutvoorraad los staan van elkaar. Deze waterontharder beschikt over 2x 3.3 liter hars en heeft een onthardingscapaciteit van 1000 liter per harscilinder(op basis van 10dH) voordat deze toe is aan een regeneratieproces. Daarmee is de Watergenius Hydrosoft geschikt voor een watergebruik van ca. 291m3 op jaarbasis, wat past bij een gemiddeld huishouden bestaande uit 3-6 personen. Deze waterontharder heeft een doorstroomcapaciteit van 45 liter per minuut (omgerekend 2.700 liter per uur).

 

Kinetico Mini KB

De Kinetico AquaKinetic is een ultra-compacte waterontharder met hoge prestaties. Het toestel is zeer geschikt voor montage op plekken met weinig ruimte, zoals een keukenkastje. Deze duplex uitvoering met 2 tanks zorgt ervoor dat u en uw gezin 24/7 kunt beschikken over zijdezacht water – De ideale oplossing voor huishoudens van een gemiddeld formaat.

Extra informatie

Afmetingen
Systeem (BxDxH) 178x457x508 mm
Gewicht 18 kg

Prestaties
Minimale doorstroom 2 l/min
Maximale doorstroom (1bar) 18 l/min
Maximale hardheid (CaCO3) 564 mg/l

Regeneratie
Zoutverbruik / capaciteit 0,23/ 9 kg
Tijd 11 minuten
Volume 18,9 liter

Systeem
Harsvolume 2 x 4,5 liter
Aansluitingen in / uitgang specifiek
Temperatuur 50°C
Werkdruk 2,5 – 8,5 bar

Kinetico Mini KB External

De Kinetico Mini KB External is intern dezelfde waterontharder als de 2020C maar dan met een extern zoutvat. Dit geeft als voordeel dat er meer plaatsingsmogelijkheden zijn in krappe ruimtes.

In de losstaande zoutbak kan tevens een grotere voorraad zout worden opgeslagen. U heeft er dus minder omkijken naar. Het zoutvat kan op een afstand van maximaal 5 meter van de waterontharder geplaatst worden. Deze worden met elkaar verbonden door een 3/8″ slang. Door deze slang word pekelwater gezogen. Dat nodig is om de verzamelde kalk los te weken uit de harskolom en af te voeren naar het riool.

De meest toegepaste waterontharder van dit moment! Door de zeer geringe afmeting is hij te plaatsen in de meterkast, meterput of zelfs in de kruipruimte. Het benodigde zoutvat kan tot op wel 5 meter afstand geplaatst worden. Met de inhoud van 23 kg zout tabletten hoeft bijvullen maar 2x per jaar te gebeuren. De MINI KB is de meest zuinige waterontharder in zijn soort! Kan eenvoudig worden aangesloten aan waterleiding en ontkalkt uw leidingwater optimaal. Geen kalkaanslag meer op de douchedeur en sanitair. En apparaten zoals vaatwassers, koffiemachines en waterkokers gaan veel langer mee en verbruiken aanzienlijk minder energie! Let op: deze waterontharder heeft geen stroom nodig, de werking is geheel op waterdruk!! De levering is INCLUSIEF: By-pass, resthardheidregelaar en gratis aansluitset voor 15 of 22mm waterleiding.

Aquamundas...

…uw expert voor zacht en helder water uit iedere kraan in huis.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte aanvragen!