Waarom een waterontharder?

Kalk in water is een vervelend probleem, witte vlekken en kalkaanslag op je (Quooker) kranen, en u was zo blij met uw nieuwe badkamer of keuken, maar blijft maar poetsen om deze netjes te houden. Herkenbaar? 

Met een waterontharder bent u klaar met deze tijdverspilling en kunt u gewoon genieten zonder zorgen.

Niet meer de douchewand afdoen met een zeem bijvoorbeeld. Douchen word weer ontspannen, even tijd voor jezelf.

Daarnaast is het zo dat zacht water problemen zoals een droge huid, droog en hard haar, eczeem en andere huidirritaties kan doen verminderen of zelfs helemaal kan laten verdwijnen.

We hebben weleens een waterontharder weggegeven aan aan een moeder met een kindje wat compleet onder de eczeem zat maar dit niet kon betalen, het jongetje had zoveel minder last en kon weer een “gewoon kind” zijn. 

Daarnaast is het gebruik van een waterontharder behoud van vaak dure apparaten. Door het tegengaan van kalkaanslag voordat het de woning binnenkomt zullen verwarmingselementen in uw waterverbruikers zoals een waterkoker, Quooker, vaatwasser, wasmachine, ga zo maar door minder slijtage ondervinden en langer meegaan. 

Hier moet ook wel vernoemd worden dat een ECHTE waterontharder die kalk verwijdert nooit een magneet kan zijn, dit kan werken als u daarin gelooft, wij niet, u kunt ze gratis komen afhalen in onze showroom, we hebben er genoeg (ze zijn wel 2e hands).

Dit is voor veel mensen dé reden voor het aanschaffen van een waterontharder.
Nooit meer kalkaanslag en bestaande kalk verdwijnt!
Met een waterontharder van Aquamundas is je water 100% kalkvrij. Nooit meer kalkaanslag en vlekken op je sanitair, keuken en in je apparaten. 

Door de afwezigheid van kalk is het absorberend vermogen van zacht water 100 keer groter dan bij hard water.
Hierdoor kun je door het plaatsen van een waterontharder enorm besparen op reinigingsmiddelen. Tot wel 50%!
Dit geldt voor zeep, shampoo, schoonmaak en vaatwasmiddelen. Maar ook op wasmiddel voor de wasmachine kun je besparen en daarbij in veel gevallen op een lagere temperatuur wassen. Wasverzachter is niet meer nodig!

Daarnaast hoef je ook minder schoon te maken omdat alle oppervlakten “glad” blijven hecht vuil zich ook minder snel. 

De douchewand blijft kalkvrij zonder nadrogen. Tegels en voegen worden niet meer dof en zonder de ruwe kalkaanslag heeft vuil minder kans om te hechten. Je hoeft nog maar de helft aan shampoo en zeep te gebruiken voor een zijdezachte huid en haar! 

Voor een zwarte badkamer is kalkaanslag een ramp, een waterontharder is de oplossing voor witte aanslag op een zwarte kraan en zwarte tegel.

De ergernis dat er na het schoonmaken van de ramen en andere gladde oppervlakken witte strepen achter blijven als het is opgedroogd. Dit is het gevolg van hard kalkhoudend water. Kalk zorgt er namelijk voor dat reinigingsmiddelen niet goed oplossen in het water en hierdoor ontstaan er witte strepen. Nu is het wel zo dat er in water nog meer mineralen zitten die ervoor zorgen dat er aanslag kan ontstaan dit probleem wordt niet altijd weggenomen door een waterontharder hiervoor kan nog andere apparatuur nodig zijn.

Op dit gebied zijn er vele ervaringen, kalk in water zorgt voor verwijdering van de huidvetten op onze huid. Dit betekent een aanslag op onze huid want de huidvetten beschermen ons. Door de hardheid van ons water te verlagen zorgen we ervoor dat de huidvetten op onze huid blijven zitten en hierdoor droogt onze huid minder uit. Dit is geen garantie dat alle huidklachten verdwijnen maar vele ervaringen tonen aan dat dit zeker meewerkt en verlicht. Hetzelfde geldt voor mensen met Eczeem of psoriasis. Een waterontharder is geen medicijn maar ook hiervoor geldt dat wij in ons klantenbestand heel veel mensen hebben die veel baat hebben bij zacht water.

Bij gebruik van kalkvrij water gaat een cv-ketel veel langer mee terwijl deze bij gebruik van hard water na 2 jaar al niet meer optimaal werkt. Hetzelfde gaat op voor alle andere apparaten die water verwarmen. Espressoapparaten, vaatwassers, waterkokers en vooral kokend-water-kranen zoals een Quooker blijven op zacht water langdurig goed werken zonder storingen.

Wie kent het niet, je laat de thee even staan om af te koelen en er zit al meteen een laagje op je thee.  Als het glas leeg is blijft er aanslag achter op het glas, dit is het gevolg van hard water. Ook dit is met zacht water verleden tijd.En dat proef je!

Je kunt door zacht water op je energiekosten (gas en elektra) besparen.
Doordat je met een waterontharder ook de bestaande kalk verwijdert verbruiken je apparaten minder energie.
Bij een voor Nederlandse begrippen gemiddelde waterhardheid van 8 dH bespaart een 4-persoons huishouden gemiddeld 60 euro per jaar.
4,6 mm kalkaanslag op verwarmingselementen zorgt voor 27% meer energieverbruik van het desbetreffende verwarmingstoestel.

In water zit kalk. Dit is in de ene regio meer dan in de andere. Dat komt door het soort water dat gebruikt wordt om het drinkwater te maken. Als er veel kalk in het drinkwater zit spreek je van ‘hard’ water. Hard water heeft een paar nadelen. Hoe harder het water is, hoe meer kalkaanslag er ontstaat. Bijvoorbeeld op kranen of douchewanden, maar ook op verwarmingselementen van de waterkoker, wasmachine of boiler. Dat is nadelig voor het energieverbruik van die apparaten. Met hard water is er ook meer wasmiddel en zeep nodig.

Aquamundas al meer dan 30 jaar ervaring!

Een waterontharder koop je niet even online! Je wilt een gedegen advies, vakkundige installatie, geen zorgen over onderhoud en een goede service na de aankoop. Met Aquamundas haal je meer dan 30 jaar ervaring in huis.
En dat proef je!

Laat u gratis adviseren