Voordelen

De voordelen van zacht water in uw huis en voor uzelf zijn enorm, maar iedereen ervaart de voordelen op zijn eigen manier, dames ervaren andere dingen dan heren en kinderen ervaren ook weer andere voordelen. Daarom noemen wij er een aantal op en zullen andere voordelen misschien wel vergeten te noemen. Neemt u gerust contact met ons op over uw specifieke vragen dan zullen wij proberen deze te beantwoorden.

De douche

En vooral de douchewand blijft kalkvrij zonder nadrogen. Tegels en voegen worden niet meer dof en zonder de ruwe kalkaanslag heeft vuil minder kans om te hechten. Uiteraard betekend dit niet dat u niet meer hoeft schoon te maken want vaak zien we dat door het gebruik van zacht water er automatisch teveel zeep gebruikt word en dit geeft ookk weer een andere aanslag.

Energiekosten

Dat u door zacht water flink op uw energiekosten (gas en elektra) kunt besparen. Bij een voor Nederlandse begrippen gemiddelde waterhardheid van 8 dH bespaart een 4-persoons huishouden gemiddeld 60 euro per jaar. 4,6 mm kalkaanslag op verwarmingselementen zorgt voor 27% meer energieverbruik van het desbetreffende verwarmingstoestel.

Huidklachten( jeuk) of zelfs Eczeemklachten

Op dit gebied zijn er vele ervaringen, kalk in water zorgt voor verwijdering van de huidvetten op onze huid. Dit betekent een aanslag op onze huid want de huidvetten beschermen ons. Door de hardheid van ons water te verlagen zorgen we ervoor dat de huidvetten op onze huid blijven zitten en hierdoor droogt onze huid niet uit. Dit is geen garantie dat alle huidklachten verdwijnen maar vele ervaringen tonen aan dat dit zeker meewerkt en verlicht. Hetzelfde geldt voor mensen met Eczeem een waterontharder is geen medicijn maar ook hiervoor geldt dat wij in ons klantenbestand veel mensen hebben die veel baat hebben bij zacht water.

Kalkstrepen op ramen en andere oppervlakken

Is het voor u ook een ergernis dat u na het schoonmaken van de ramen en andere gladde oppervlakken witte strepen achter blijven. Dit is het gevolg van hard waterkalk zorgt er namelijk voor dat uw reinigingsmiddelen niet goed oplossen in uw water en hierdoor ontstaan er witte strepen. Nu is het wel zo dat er in water nog meer mineralen zitten die ervoor zorgen dat er aanslag kan ontstaan dit probleem wordt niet altijd weggenomen door een waterontharder hiervoor kan nog andere apparatuur voor nodig zijn.

Besparing op reiniging en antikalkmiddelen

Doordat het vlek-verwijderend vermogen 100 keer groter is dan bij hard water kunt u met het plaatsen van een waterontharder enorm besparen op reinigingsmiddelen tot wel 50% dit geldt voor zeep shampoo en vaatwasmiddelen. Maar ook opwasmiddel voor de wasmachine kunt u besparen en ook in veel gevallen kunt u op een lagere temperatuur wassen.

Thee drinken

Wie kent het niet u laat de thee even staan om af te koelen en dan zit er al een olielaagje op uw thee en als het glas dan leeg is heeft u aanslag in het glas, dit is het gevolg van hard water. Ook dit is met zacht water verleden tijd.

Electrische apparaten

Bij gebruik van kalkvrij water gaat een gasboiler eenvoudig 15 jaar mee terwijl deze bij gebruik van hard water na 2 jaar al niet meer optimaal werkt. Eenzelfde gaat op voor alle apparaten die water verwarmen. Espressoapparaten, vaatwassers, waterkokers en vooral kokend-water-kranen blijven op zacht water langdurig goed werken zonder storingen.