Veelgestelde vragen

Wat zijn nou eigenlijk die voordelen van een waterontharder?

Het verschil tussen hard en zacht water is enorm,  iedereen heeft zijn eigen reden om een waterontharder te laten installeren. 

Kalkaanslag, een te droge huid, of u kunt niet tegen wasverzachter bijvoorbeeld?

Maar één ding is zeker, als u zacht water gewend bent wilt u nooit meer zonder waterontharder.

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen beantwoord, maar neem gerust contact met ons op over uw specifieke vragen dan zullen wij deze z.s.m. beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Een waterontharder zet hard water om in zacht water door de kalk uit het water te verwijderen. Het apparaat bevat een filtermateriaal met de specifieke eigenschap kalkdeeltjes aan zich te binden. Als de waterontharder vol is met kalk zal deze zichzelf automatisch schoon spoelen (regenereren) met zout water (pekel). Dit heet ionenuitwisseling. De kalk en het zoute water worden daarna naar een afvoer gespoeld, zoals  een vaatwasser of wasmachine dat ook doet.

Het enige wat u hoeft te doen is af en toe het zout bij te vullen zodat de waterontharder zichzelf schoon kan spoelen.

De Aquamundas waterontharder maakt gebruik van geavanceerde ionenuitwisselingstechnologie om hard water effectief te behandelen.
Het proces begint met een harsbed in het wateronthardingssysteem, dat kleine kunstharskorrels bevat. Deze harskorrels hebben de unieke eigenschap dat ze ionen kunnen uitwisselen met andere geladen deeltjes in het water.

Bij het binnenkomen van het wateronthardingssysteem stroomt het harde water over de harskorrels. De calcium- en magnesiumionen, die verantwoordelijk zijn voor de hardheid van het water, worden aangetrokken door de harskorrels. Tegelijkertijd worden natriumionen die zich op de harskorrels bevinden, vrijgegeven in het water.

De uitwisseling van ionen resulteert in zacht water dat vrij is van de schadelijke effecten van kalkaanslag. Zacht water heeft vele voordelen, waaronder een verbeterde smaak, verlengde levensduur van apparaten, en verminderd gebruik van schoonmaakmiddelen.

Een waterontharder is verkrijgbaar vanaf €1450,- excl. montage afhankelijk van uw woonsituatie, gezinssamenstelling en wensen.

Bij Aquamundas begrijpen we dat elk huishouden uniek is en verschillende behoeften heeft als het gaat om waterontharding. Daarom bieden wij een uitgebreide selectie van verschillende modellen waterontharders aan op onze website www.aquamundas.nl.

Het kiezen van het juiste model waterontharder is essentieel om ervoor te zorgen dat u de maximale voordelen haalt uit uw wateronthardingssysteem. Door een model te kiezen dat is afgestemd op uw behoeften, kunt u genieten van een efficiënte werking, optimale prestaties en langdurige betrouwbaarheid.

Een waterontharder die te klein is voor uw behoeften, kan resulteren in onvoldoende zacht water en frequente regeneraties, wat leidt tot hoger water- en zoutverbruik. Aan de andere kant kan een waterontharder die te groot is, onnodig ruimte in beslag nemen en leiden tot overmatig zoutverbruik.

Door het juiste model te kiezen, kunt u ook profiteren van extra functies die uw gebruikerservaring verbeteren, zoals geavanceerde besturingssystemen, waterbesparende opties en gemakkelijke installatie.

Investeren in een waterontharder van Aquamundas levert u talloze voordelen op, waaronder kalkvrije huishoudelijke apparaten, zachter en gezonder water, besparingen op schoonmaakmiddelen, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

Kalk in water zorgt voor verwijdering van de huidvetten op onze huid. Dit betekent een aanslag op onze huid want de huidvetten beschermen ons. Door de hardheid van ons water te verlagen zorgen we ervoor dat de huidvetten op onze huid blijven zitten en hierdoor droogt onze huid minder uit. Dit is geen garantie dat alle huidklachten verdwijnen maar vele ervaringen tonen aan dat dit zeker meewerkt en verlicht.
Hetzelfde geldt voor mensen met Eczeem. Een waterontharder is geen medicijn maar in ons klantenbestand hebben wij veel mensen die baat hebben bij zacht water.

Zacht water heeft vele positieve effecten op uw gezondheid, waaronder een zachtere en gezondere huid, glanzend haar, verlichting van huidaandoeningen, betere opname van verzorgingsproducten en voordelen voor de gezondheid van uw huishouden

Een waterontharder gaat meer dan 20 jaar mee. Het is belangrijk om regelmatig de waterontharder te onderhouden dit verlengt de levensduur aanmerkelijk.

Een waterontharder kan op veel verschillende plekken geplaatst worden.
Denk aan de kruipruimte, trapkast, meterkast of garage of kruipruimte.
Onze adviseurs kunnen je helpen om de beste plek te vinden voor jouw waterontharder.

Jazeker, wanneer het mogelijk is monteren we de ontharder zo dat wanneer je je huurwoning verlaat je alles in de oorspronkelijke staat kan achterlaten.
We kunnen de waterontharder dan eventueel verhuizen naar je nieuwe adres.

Wij bieden o.a. waterdruk-gestuurde waterontharders aan. Hiervoor heb je dus geen stroomaansluiting nodig.

Ja, wij bieden voor elke situatie een passende waterontharder.

Aquamundas al meer dan 30 jaar ervaring!

Een waterontharder koop je niet even online! Je wilt een gedegen advies, vakkundige installatie, geen zorgen over onderhoud en een goede service na de aankoop. Met Aquamundas haal je meer dan 30 jaar ervaring in huis.
En dat proef je!

Laat u gratis adviseren