fbpx Skip to main content

Veelgestelde vragen

De voordelen van zacht water in je huis en voor jezelf zijn enorm, maar iedereen ervaart de voordelen op zijn eigen manier, dames ervaren andere dingen dan heren en kinderen ervaren ook weer andere voordelen. Neem gerust contact met ons op over jouw specifieke vragen dan zullen wij deze z.s.m. beantwoorden.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder zet hard water om in zacht water, door de kalk uit het water te filteren. Een waterontharder is in feite een ionenwisselaar. Het apparaat bevat een harstank die is gevuld met kunstharsbolletjes. Deze harsbolletjes vervangen de kalk voor natrium waardoor uw harde water in zacht water verandert.

Een waterontharder moet kalk aantoonbaar uit het water verwijderen.
Om dit te doen is een afvoer naar het riool nodig.
Verschillende apparaten die waterontharder worden genoemd door aanbieders doen dit niet, waaronder magneten.

Wat houdt ionenuitwisseling precies in?

De Aquamundas waterontharder maakt gebruik van geavanceerde ionenuitwisselingstechnologie om hard water effectief te behandelen.
Het proces begint met een harsbed in het wateronthardingssysteem, dat kleine kunstharskorrels bevat. Deze harskorrels hebben de unieke eigenschap dat ze ionen kunnen uitwisselen met andere geladen deeltjes in het water.

Bij het binnenkomen van het wateronthardingssysteem stroomt het harde water over de harskorrels. De calcium- en magnesiumionen, die verantwoordelijk zijn voor de hardheid van het water, worden aangetrokken door de harskorrels. Tegelijkertijd worden natriumionen die zich op de harskorrels bevinden, vrijgegeven in het water.

De uitwisseling van ionen resulteert in zacht water dat vrij is van de schadelijke effecten van kalkaanslag. Zacht water heeft vele voordelen, waaronder een verbeterde smaak, verlengde levensduur van apparaten, en verminderd gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is verkrijgbaar vanaf €1550,- excl. montage afhankelijk van uw woonsituatie, gezinssamenstelling en wensen.

Waarom zijn er zoveel verschillende modellen waterontharders?

Bij Aquamundas begrijpen we dat elk huishouden uniek is en verschillende behoeften heeft als het gaat om waterontharding. Daarom bieden wij een uitgebreide selectie van verschillende modellen waterontharders aan op onze website www.aquamundas.nl.

Het kiezen van het juiste model waterontharder is essentieel om ervoor te zorgen dat u de maximale voordelen haalt uit uw wateronthardingssysteem. Door een model te kiezen dat is afgestemd op uw behoeften, kunt u genieten van een efficiënte werking, optimale prestaties en langdurige betrouwbaarheid.

Een waterontharder die te klein is voor uw behoeften, kan resulteren in onvoldoende zacht water en frequente regeneraties, wat leidt tot hoger water- en zoutverbruik. Aan de andere kant kan een waterontharder die te groot is, onnodig ruimte in beslag nemen en leiden tot overmatig zoutverbruik.

Door het juiste model te kiezen, kunt u ook profiteren van extra functies die uw gebruikerservaring verbeteren, zoals geavanceerde besturingssystemen, waterbesparende opties en gemakkelijke installatie.

Wat levert een waterontharder mij op.

Investeren in een waterontharder van Aquamundas levert u talloze voordelen op, waaronder kalkvrije huishoudelijke apparaten, zachter en gezonder water, besparingen op schoonmaakmiddelen, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

Wat voor invloed heeft zacht water op mijn gezondheid?

Kalk in water zorgt voor verwijdering van de huidvetten op onze huid. Dit betekent een aanslag op onze huid want de huidvetten beschermen ons. Door de hardheid van ons water te verlagen zorgen we ervoor dat de huidvetten op onze huid blijven zitten en hierdoor droogt onze huid minder uit. Dit is geen garantie dat alle huidklachten verdwijnen maar vele ervaringen tonen aan dat dit zeker meewerkt en verlicht.
Hetzelfde geldt voor mensen met Eczeem. Een waterontharder is geen medicijn maar in ons klantenbestand hebben wij veel mensen die baat hebben bij zacht water.

Zacht water heeft vele positieve effecten op uw gezondheid, waaronder een zachtere en gezondere huid, glanzend haar, verlichting van huidaandoeningen, betere opname van verzorgingsproducten en voordelen voor de gezondheid van uw huishouden

Hoelang gaat een waterontharder mee?

Een waterontharder gaat meer dan 20 jaar mee. Het is belangrijk om regelmatig de waterontharder te onderhouden dit verlengt de levensduur aanmerkelijk.

Waar moet de waterontharder geplaatst worden?

Een waterontharder kan op veel verschillende plekken geplaatst worden.
Denk aan de kruipruimte, trapkast, meterkast of garage of kruipruimte.
Onze adviseurs kunnen je helpen om de beste plek te vinden voor jouw waterontharder.

Ik heb een huurwoning, kan daar ook een waterontharder geplaatst worden?

Ook in een huurwoning is de mogelijkheid om een waterontharder te plaatsen.
Mocht je gaan verhuizen, verhuis je de waterontharder gewoon mee.
Vraag onze adviseurs wat de beste plek is voor een waterontharder in jouw woning.

Ik heb geen stroomaansluiting op de plek waar de waterontharder geplaatst moet worden, is dit een probleem?

Wij bieden o.a. waterdruk-gestuurde waterontharders aan. Hiervoor heb je dus geen stroomaansluiting nodig.

Kan een waterontharder ook in een vochtige ruimte geplaatst worden?

Ja, wij bieden voor elke situatie een passende waterontharder.