fbpx Skip to main content
Aquamundas

Tuinberegening doe je met schoon water

Beregenen met bronwater, het lijkt zo mooi tot u er achter komt dat er in het bronwater ijzer zit, alles wordt bruin, en de bruinverkleuring is zonder agressieve middelen niet meer van tegels, grind of beelden af te krijgen. Aquamundas is de grootste leverancier voor installaties die er voor zorgen dat uw tuin mooi schoon blijft en u geen last meer heeft van die vervelende bruine aanslag.

Wij bouwen en leveren professionele installaties die ook in de industrie gebruikt worden. Uiteraard is het formaat van de installatie zo dat deze in schuur of garage geplaatst kan worden. In veel gevallen kan het schone water gedronken worden door bijvoorbeeld paarden, en of andere dieren. Hierdoor mogen wij ook veel maneges tot onze klantenkring rekenen.

Wij hebben in de jaren vele honderden installaties in het land geplaatst. Hierdoor hebben wij ruime ervaring op dit gebied.

Waterkwaliteit

De berekening van de installatie is altijd op het aangeleverde grondwater. Hierin is de max. capaciteit van de pomp belangrijk, maar natuurlijk ook de aanwezigheid van ijzer, mangaan en de totale hardheid. Met al deze gegevens is het mogelijk om een ontijzeringsinstallatie te berekenen. Door combinatie van de beste producten kunnen we voor alle typen grondwater ontijzeringsinstallatie’s en waterbehandelingsinstallatie’s samenstellen. Alle spoelkoppen worden aangepast om te kunnen ontijzeren, en er wordt een speciaal samengestelde harssoort gebruikt. De werking van de ontijzeringsinstallatie is bijna hetzelfde als een waterontharder, en moet dus ook met zout geregenereerd worden.

Als uitgangspunt nemen wij een watermonster van jouw bronwater, hierna kunnen wij een berekening doen om zo de juiste installatie te berekenen. Uiteraard is het ook van belang hoeveel water je per uur nodig hebt en onder welke druk je sproeit.

Door onze ervaring weten wij ook dat niet al het bronwater geschikt is voor alle soorten planten en bloemen. Wij kijken samen met jou welke soorten gewassen je in de tuin hebt zodat deze zich op de mooiste manier kunnen ontwikkelen.

Simplex Installatie

Wij leveren zowel simplex installaties voor kleinere tuinen of voor die situaties waar niet zo veel water gevraagd wordt.

Duplex Installatie

Duplex voor de grote tuinen of als u een beregeningsinstallatie heeft met een grote capaciteit.

Toepassing van een ontijzeringsinstallatie:

De ontijzeringsinstallatie’s kunnen voor tal van toepassingen gebruikt worden. Denk hierbij aan veedrinkwater, ontijzering voor beregening, waterzuiveringen en voor industrieel gebruik, Toepassingen hier zijn bv. reinigingswater (bv champignonkwekerijen, slagerijen) koelinstallaties, autowasstraten of productbereiding (bv beton).

Ook het particulier gebruik is een grote doelgroep. Denk hierbij het gebruik van grondwater als alternatief water voor toiletspoeling, tuinberegening, of bijvullen van vijvers, zwembaden etc. Indien nodig kan het water daarna nog na-behandeld worden voor de verwijdering of behandeling van kleur, geur, nitriet, nitraat, ammonium of bacteriën.

De voordelen van tuinberegening

Het grote voordeel van tuinberegening ligt natuurlijk voor de hand en is hierboven reeds aangehaald: je tuin krijgt op de juiste momenten voldoende water. Dit zorgt voor groener gras, beter bloeiende bloemen en planten en dus een fraaier aangezicht. Het handige is dat het systeem voor tuinberegening zelf de momenten herkent waarop een scheut water nodig is. Wanneer de grond te droog is, nadat het een poos niet geregend heeft, schakelt het systeem zichzelf in en voorziet uw tuin van een prettige regenbui.

Is grondwater beter dan kraanwater?

Hoewel grondwater door beschermende kleilagen vaak geen chemische verontreinigingen bevat, kunnen er wel te grote hoeveelheden ijzer of zout inzitten.

Wat is het probleem met grondwater sproeien zonder filter

IJzer kan roesten en water met teveel ijzer kan een roestachtige kleur hebben. Geen fraai gezicht als je dit op je planten en gazon sproeit, hier je auto mee wast of hier je terras mee schoon boent.

Waarom grondwater ontijzeren?

De geur van water met veel of teveel ijzer erin, is niet prettig. Niet bepaald aangenaam in je tuin zitten als je deze net gesproeid hebt met dit water. Grondwater met te veel ijzer kan tevens technische problemen veroorzaken aan sproei installaties. Het meest voorkomende probleem is verstopping.

Hoe kun je grondwater ontijzeren?

Een makkelijker oplossing voor grondwater ontijzeren is gebruik te maken van een filtersysteem van Aquamundas. Groot voordeel van onze ontijzerinstallaties is dat ze niet alleen het ijzer uit het grondwater filteren, maar ook bijvoorbeeld zand, resten van pesticiden en hoge concentraties van mangaan.

Kan ik de installatie zelf installeren?

De plaatsing en aansluiting van een filtersysteem is specialistisch werk. Aquamundas kan je in samenwerking met je hoveniersbedrijf adviseren en het beste systeem voor jou installeren.

Hoelang gaat een filter mee?

Hoe lang een filter meegaat is lastig aan te geven. Dit hangt namelijk af van een aantal verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het grondwater en de hoeveelheid water die je verbruikt. We willen je toch graag enig idee te geven van de levensduur van een filter. Gemiddeld genomen bedraagt de levensduur van een ontijzerfilter tussen de 4 en 8 maanden.

Aquamundas...

…uw expert voor zacht en helder water uit iedere kraan in huis.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte aanvragen!