Advies

Hard water brengt veel ongemak met zich mee, kalkvlekken op sanitair, kranen, spoelbak en op uw glazen douchewand. En niet te vergeten op de plaatsen die je niet ziet zoals in de Quooker, boiler, CV ketel en waterkoker.

Wij beschikken over de recente hardheden van jouw leidingwater. En kunnen je dan aangeven hoe belangrijk het is om de keuze te maken om een Aquamundas waterontharder te plaatsen.

Mocht je toch graag een test ter plaatse laten doen dan kun je een afspraak maken met onze adviseurs om samen te kijken wat bij jouw de voordelen zijn voor het plaatsen van een Aquamundas waterontharder.

Natuurlijk kunnen wij je ook een teststrip opsturen. Dan kunt je globaal zien of jouw water zacht, matig hard of hard is. Indien je dit laatste wenst stuur ons dan een mail dan zullen wij deze teststrip opsturen. Wij hopen dat je het niet vervelend vind en ons toestemming geeft dat wij na ongeveer een week na het versturen eenmalig contact met je opnemen om te vragen naar het resultaat van de test en of je een afspraak wil maken om samen met je te kijken hoe we het kalkprobleem bij jouw op kunnen lossen.

Werking

Waterontharders van Aquamundas werken allemaal op basis van het enig werkende principe, ionenuitwisseling. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar we zullen het eenvoudig uitleggen.

Ionenuitwisseling werkt als volgt; Het water stroomt door een tankje wat gevuld is met ionen uitwisselingshars, deze harsen (de meest fijne van gelijke grootte) hebben de eigenschap dat ze al het kalk wat in het water zit aan zich bindt.

Uiteraard zijn de harsen op een gegeven moment verzadigd dan moeten ze gereinigd (geregenereerd) worden. Dit gebeurt met pekelwater wat in de zoutbak gemaakt wordt. Dit gebeurt geheel automatisch wij leveren de Aquamundas Simplex en Duplex uitvoering deze zijn uiteraard zeer compact en waterdruk-gestuurd, dit betekent dat er geen stroomaansluiting nodig is.

Wij leveren ook waterontharders die niet waterdruk-gestuurd zijn, deze plaatsen wij in situaties waar een lage waterdruk is of waar hele hoge capaciteiten gevraagd worden.

Installatie

Het installeren van een waterontharder is werk voor een goed opgeleide monteur, wij hebben zelf een eigen montage / serviceafdeling.

De waterontharders van Aquamundas zijn meestal waterdruk-gestuurd en dit vraagt om een speciale methode van opstarten. Meestal wordt de waterontharder direct achter de watermeter aangesloten, dit om er voor te zorgen dat alle kranen en watertappunten voorzien zijn van zacht water.

Omdat de afmetingen van onze waterontharders zeer gering zijn kunnen wij in veel gevallen de ontharder plaatsen in de meterkast, kruipruimte, kelder en of trapkast. Uiteraard zijn er veel alternatieve plaatsen waar wij de ontharder kunnen plaatsen.

Om het water wat vrij komt bij het regenereren af te voeren moeten we altijd een aansluiting maken op de riolering dus die moet ook aanwezig zijn. Onze adviseurs kijken wat voor jou de beste plaats is om de waterontharder te monteren.

Service

Onze service afdeling is de afdeling waar het om draait, na aanschaf van de wateronthardingsinstallatie nemen zij de regie in handen. Onze mensen van de serviceafdeling plannen onze service/montagemonteurs voor de plaatsing van onze apparatuur, maar ook als er eventueel onvolkomenheden aan de apparatuur of aan de montage mocht zijn.

Onze serviceafdeling zorgt ook voor het plannen van het onderhoud en voor de levering van zout.
Wij zijn 7 dagen per week van 08:00 – 22:00 uur voor u bereikbaar.

Door onze jarenlange ervaring met alle soorten en type’s waterontharders wel of niet KIWA gekeurd, kun je voor de levering van zout en/of onderhoud en storingen voor de volgende merken bij ons terecht; Kinetico, Aquacell, Fleck Waterluxe, Boshuis, Lubron, Delta, Hydrosoft, Van Meerendonk, Clack, Autotrol enz.

Vraag geheel vrijblijvend informatie bij ons op voor de mogelijkheden.

Laat u gratis adviseren