fbpx Skip to main content

De voordelen van een waterontharder

De voordelen van zacht water in je huis en voor jezelf zijn enorm, maar iedereen ervaart de voordelen op zijn eigen manier, dames ervaren andere dingen dan heren en kinderen ervaren ook weer andere voordelen. Neem gerust contact met ons op over jouw specifieke vragen dan zullen wij deze z.s.m. beantwoorden.

Nooit meer kalkaanslag!

Dit is voor veel mensen dé reden voor het aanschaffen van een waterontharder.
Nooit meer kalkaanslag en bestaande kalk verdwijnt!
Met een waterontharder van Aquamundas is je water 100% kalkvrij. Nooit meer  kalkaanslag en vlekken op je sanitair.

Besparing op reiniging en antikalkmiddelen

Doordat het vlek-verwijderend vermogen 100 keer groter is dan bij hard water kun je met het plaatsen van een waterontharder enorm besparen op reinigingsmiddelen. Tot wel 50%!
Dit geldt voor zeep, shampoo en vaatwasmiddelen. Maar ook op wasmiddel voor de wasmachine kun je besparen en daarbij in veel gevallen op een lagere temperatuur wassen. Wasverzachter is niet meer nodig!

Voordelen in de badkamer

De douchewand blijft kalkvrij zonder nadrogen. Tegels en voegen worden niet meer dof en zonder de ruwe kalkaanslag heeft vuil minder kans om te hechten. Je hoeft nog maar de helft aan shampoo en zeep te gebruiken voor een zijdezachte huid en haar!

Kalkstrepen op ramen en andere oppervlakken

Is het voor jou ook een ergernis dat er na het schoonmaken van de ramen en andere gladde oppervlakken witte strepen achter blijven. Dit is het gevolg van hard water. Kalk zorgt er namelijk voor dat reinigingsmiddelen niet goed oplossen in het water en hierdoor ontstaan er witte strepen. Nu is het wel zo dat er in water nog meer mineralen zitten die ervoor zorgen dat er aanslag kan ontstaan dit probleem wordt niet altijd weggenomen door een waterontharder hiervoor kan nog andere apparatuur nodig zijn.

Huidklachten (jeuk) of zelfs Eczeemklachten

Op dit gebied zijn er vele ervaringen, kalk in water zorgt voor verwijdering van de huidvetten op onze huid. Dit betekent een aanslag op onze huid want de huidvetten beschermen ons. Door de hardheid van ons water te verlagen zorgen we ervoor dat de huidvetten op onze huid blijven zitten en hierdoor droogt onze huid minder uit. Dit is geen garantie dat alle huidklachten verdwijnen maar vele ervaringen tonen aan dat dit zeker meewerkt en verlicht. Hetzelfde geldt voor mensen met Eczeem. Een waterontharder is geen medicijn maar ook hiervoor geldt dat wij in ons klantenbestand veel mensen hebben die veel baat hebben bij zacht water.

Elektrische apparaten

Bij gebruik van kalkvrij water gaat een gasboiler eenvoudig 15 jaar mee terwijl deze bij gebruik van hard water na 2 jaar al niet meer optimaal werkt. Hetzelfde gaat op voor alle apparaten die water verwarmen. Espressoapparaten, vaatwassers, waterkokers en vooral kokend-water-kranen blijven op zacht water langdurig goed werken zonder storingen.

Zacht water voor je kop thee

Wie kent het niet, je laat de thee even staan om af te koelen en er zit al meteen een laagje op je thee.  Als het glas leeg is blijft er aanslag achter op het glas, dit is het gevolg van hard water. Ook dit is met zacht water verleden tijd.

De voordelen op de energiekosten

Je kunt door zacht water flink op je energiekosten (gas en elektra) besparen.
Doordat je met een waterontharder ook de bestaande kalk verwijdert verbruiken je apparaten minder energie.
Bij een voor Nederlandse begrippen gemiddelde waterhardheid van 8 dH bespaart een 4-persoons huishouden gemiddeld 60 euro per jaar.
4,6 mm kalkaanslag op verwarmingselementen zorgt voor 27% meer energieverbruik van het desbetreffende verwarmingstoestel.

Het verschil tussen hard en zacht water

In water zit kalk. Dit is in de ene regio meer dan in de andere. Dat komt door het soort water dat gebruikt wordt om het drinkwater te maken. Als er veel kalk in het drinkwater zit spreek je van ‘hard’ water. Hard water heeft een paar nadelen. Hoe harder het water is, hoe meer kalkaanslag er ontstaat. Bijvoorbeeld op kranen of douchewanden, maar ook op verwarmingselementen van de waterkoker, wasmachine of boiler. Dat is nadelig voor het energieverbruik van die apparaten. Met hard water is er ook meer wasmiddel en zeep nodig.

Aquamundas...

…uw expert voor zacht en helder water uit iedere kraan in huis.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte aanvragen!