fbpx Skip to main content

Aquamundas al meer dan 30 jaar ervaring!

Een waterontharder of tuinberegeningssyteem koop je niet even online! Je wilt een gedegen advies, vakkundige installatie, geen zorgen over onderhoud en een goede service na de aankoop. Met Aquamundas haal je meer dan 30 jaar ervaring in huis. En dat proef je!

Advies

Eigenlijk doe je ieder moment dat je water in je huis gebruikt een test want als het water opdroogt en je ziet kalkvlekken op je glazen douchedeur, RVS kranen, gasfornuis, spoelbak etc. dan weet je dat je last van kalkaanslag hebt. Er zijn ook plaatsen waar je het niet ziet maar waar de schade des te groter is. Denk eens aan je Quooker, boiler CV ketel, waterkoker.

Wij beschikken over de recente hardheden van jouw leidingwater. En kunnen je dan aangeven hoe belangrijk het is om de keuze te maken om een Aquamundas waterontharder te plaatsen.

Mocht je toch graag een test ter plaatse laten doen dan kun je een afspraak maken met onze adviseurs om samen te kijken wat bij jouw de voordelen zijn voor het plaatsen van een Aquamundas waterontharder.

Natuurlijk kunnen wij je ook een teststrip opsturen. Dan kunt je globaal zien of jouw water zacht, matig hard of hard is. Indien je dit laatste wenst stuur ons dan een mail dan zullen wij deze teststrip opsturen. Wij hopen dat je het niet vervelend vind en ons toestemming geeft dat wij na ongeveer een week na het versturen eenmalig contact met je opnemen om te vragen naar het resultaat van de test en of je een afspraak wil maken om samen met je te kijken hoe we het kalkprobleem bij jouw op kunnen lossen.

Werking

Waterontharders van Aquamundas werken allemaal op basis van het enig werkende principe, ionenuitwisseling. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar we zullen het eenvoudig uitleggen.

Ionenuitwisseling werkt als volgt; Het water stroomt door een tankje wat gevuld is met ionen uitwisselingshars deze harsen (de meest fijne van gelijke grote) hebben de eigenschap dat ze al het kalk wat in het water zit aan zich bindt.

Uiteraard zijn de harsen op een gegeven moment verzadigd dan moeten ze gereinigd (geregenereerd) worden. Dit gebeurt met pekelwater wat in de zoutbak gemaakt wordt. Dit gebeurt geheel automatisch wij leveren de Aquamundas Simplex en Duplex uitvoering deze zijn uiteraard zeer compact en waterdruk-gestuurd, dit betekend dat er geen stroomaansluiting nodig zelfs geen batterij die altijd te snel leeg is.

Wij leveren ook waterontharders die niet waterdruk-gestuurd zijn, deze plaatsen wij in situaties waar een lage waterdruk is of waar hele hoge capaciteiten gevraagd worden.

Aquamundas kan alle waterontharders aanpassen met het ingebouwde keramisch filter waardoor de watersmaak verbetert en geneutraliseerd wordt, zodat je uit alle kranen water krijgt met een mineraalwatersmaak.

Installatie

Het installeren van een waterontharder is werk voor een goed opgeleide monteur, wij hebben zelf een eigen montage / serviceafdeling.

De waterontharders van Aquamundas zijn meestal waterdruk-gestuurd en dit vraagt om een speciale methode van opstarten. Meestal wordt de waterontharder direct achter de watermeter aangesloten, dit om er voor te zorgen dat alle kranen en watertappunten voorzien zijn van zacht water.

Omdat de afmetingen van onze waterontharders zeer gering zijn kunnen wij in veel gevallen de ontharder plaatsen in de meterkast, kruipruimte, kelder en of trapkast. Uiteraard zijn er veel alternatieve plaatsen waar wij de ontharder kunnen plaatsen.

Om het water wat vrij komt bij het regenereren af te voeren moeten we altijd een aansluiting maken op de riolering dus die moet ook aanwezig zijn. Onze adviseurs kijken wat voor jou de beste plaats is om de waterontharder te monteren.

Service

Onze service afdeling is de afdeling waar het om draait, na aanschaf van de wateronthardingsinstallatie nemen zij de regie in handen. Onze mensen van de serviceafdeling plannen onze service/montagemonteurs voor de plaatsing van onze apparatuur, maar ook als er eventueel onvolkomenheden aan de apparatuur of aan de montage mocht zijn.

Onze serviceafdeling zorgt ook voor het plannen van het onderhoud en voor de levering van zout. Wij zijn 24/7 voor u bereikbaar.

Door onze jarenlange ervaring met alle soorten en type’s waterontharders kun je voor de levering van zout en/of onderhoud en storingen voor de volgende merken bij ons terecht; Kinetico, Aquacell, Fleck Waterluxe, Boshuis, Lubron, Delta, Siata, Clack, Autotrol enz.

Naast de service die wij bieden op het gebied van kalkvrij drinkwaterinstallaties bieden wij ook hulp en advies bij het kiezen van je tuinberegeningsinstallatie. Vraag geheel vrijblijvend informatie bij ons op voor de mogelijkheden. Meer info…

Aquamundas...

…uw expert voor zacht en helder water uit iedere kraan in huis.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte aanvragen!